Masterclass – Belbin Teamrolmanagement

Waarom heeft het ene team wel succes en het andere niet? En hoe komt het dat teams die zijn samengesteld uit zeer getalenteerde individuen als collectief vaak blijken te falen, terwijl teams van mensen die met veel bescheidener kwaliteiten zijn toegerust soms succes hebben?

Masterclass teamrolmanagement

Volgens de Engelse psycholoog Meredith Belbin, die elf jaar lang onderzoek deed naar de effectiviteit van teams, gaat het er eerder om dat werknemers elkaar qua karakter goed aanvullen dan dat zij qua deskundigheid hun steentje bijdragen.

Belbin en zijn medewerkers bestudeerden honderden teams van managers in de meest uiteenlopende situaties. Het gedrag van de teamleden werd geobserveerd, vastgelegd en in categorieën onderverdeeld. Belbin definieerde 9 verschillende teamrollen. Ieder individu kan 2-3 teamrollen authentiek vervullen.

Inhoud van de masterclass Belbin Teamrolmanagement

In deze eendaagse Masterclass gaan we uitgebreid in op het onderzoek van Belbin en het ontstaan van het teamrolmodel. Je leert over de achtergronden en de onderbouwing van het model.

Hierna gaan we aan de slag met de teamrollen. Hoe kun jij – in jouw rol als senior verbeterprofessional – de kennis over teamrollen gebruiken? Wat maakt dat een team waar veel diversiteit in teamrollen is, succesvoller is dan anderen? En hoe kun je deze kennis gebruiken bij het samenstellen en begeleiden van de eigen teams?

Voorafgaand aan deze masterclass nemen we een digitaal assessment af. De uitslag van dit assessment wordt tijdens de masterclass behandeld en toegepast in de oefeningen zodat de kracht van het model direct ervaren kan worden.

Voor wie is deze masterclass?

Deze masterclass is speciaal ontwikkeld voor iedereen die wil werken aan succesvolle teams. Dat kan vanuit de rol als directe leidinggevende zijn of in de rol van interne adviseur.

Je hebt voor deze masterclass geen specifieke voorkennis nodig.

Onderdeel van de Master Black Belt

Wanneer jij de Master Black Belt opleiding volgt is deze masterclass een facultatief onderdeel.

De investering voor deze eendaagse masterclass bedraagt € 795,-(excl. BTW). Deze prijs is inclusief het lesmateriaal, lunch- en locatie kosten.

Deze masterclass incompany boeken?

Uit ervaring weten we dat cursisten beter en sneller leren met herkenbare casuïstiek uit de eigen praktijk. Door deze masterclass incompany te verzorgen, kunnen we de casuïstiek volledig toespitsen op de eigen werkomgeving. Hierdoor kunnen deelnemers sneller en effectiever de kennis in praktijk kunnen brengen.

Lees hier meer over de incompany mogelijkheden

Klantreviews van deze masterclass:

  Ruben
  2-12-2022
  Beoordeling: 8/10
  ..
  Martin
  2-12-2022
  Beoordeling: 8/10
  Heldere en inspirerende bijeenkomst
  Marcel
  2-12-2022
  Beoordeling: 8/10
  Behalve nuttig voor de organisatie, ook een leuk cadeau voor jezelf in zelfkennis en omgang met anderen.
  Sunil
  21-5-2021
  Beoordeling: 9/10
  Interessante stof, wordt met energie en enthousiasme gebracht en hoe je dit in de praktijk kunt inzetten.

Deze opleiding staat momenteel niet gepland, maar kan wel in-company worden gehouden. Meer weten? Bel of mail dan even voor nadere informatie.