Pas Lean Six Sigma toe als Lean Green Belt

Word een completere verbeterprofessional

De grenzen tussen verbetermethodes en filosofieën beginnen te vervagen. Waar we voorheen halsstarrig vasthielden aan bepaalde methodes en de bijbehorende tools en technieken zien we dat organisaties in toenemende mate kiezen voor een holistische verbeteraanpak waarbinnen slimme combinaties tussen filosofieën en methodes worden gemaakt. Het is niet ongewoon om Lean teams bij scrumborden te zien staan of om statische elementen uit Lean Six Sigma toe te voegen aan Lean projecten.

Uitbreiding Lean Six Sigma voor Lean Green Belts

Deze ontwikkeling vraagt om andere kennis en vaardigheden van verbeterprofessionals. Waar we recent een training ontwikkelden waarin we data en statistiek toepasbaar maakte voor de PDCA-cyclus (Data Analyse voor Lean), gaan we nu een stap verder. Met de driedaagse training Lean Six Sigma voor Lean Green Belts geven we je de mogelijkheid om jouw skillset uit te breiden met Lean Six Sigma, inclusief een Lean Six Sigma Green Belt certificering.

Lean en Lean Six Sigma

Lean en Lean Six Sigma zijn geen concurrenten van elkaar, nooit geweest ook. Ze delen zelfs een stukje DNA met elkaar. En ondanks dat het geen concurrenten van elkaar zijn, is jarenlang de gangbare overtuiging geweest dat organisaties moeten kiezen tussen één van de twee filosofieën. We krijgen dan ook regelmatig de vraag: ‘Wat is het verschil tussen Lean en Lean Six Sigma?‘. Beide filosofieën richten zich op het realiseren van een cultuur van continu verbeteren en toch zijn er een aantal kenmerkende verschillen. Deze verschillen – en hoe organisaties deze kunnen overbruggen – vind je in dit artikel.

Verschil tussen Lean en Lean Six Sigma?

Complete verbeterprofessionals slaan een brug tussen methodes

Het doel van Lean en Lean Six Sigma is gelijk; beide filosofieën helpen organisaties om een cultuur van continu verbeteren te bewerkstelligen. Vanuit deze gedachte is het als verbeterprofessional voldoende om kennis en vaardigheden te hebben om één van beide filosofieën toe te passen. Maar in een wereld waar de grenzen tussen verschillende filosofieën vervagen is het als verbeterprofessional een must om flexibiliteit in jouw skillset te hebben.

Door jouw kennis en vaardigheden op het gebied van Lean uit te breiden met typische Lean Six Sigma kennis krijg je toegang tot een compleet nieuwe set aan kennis en vaardigheden. Zo kun je verbeterprojecten effectiever maken door de kenmerkende datavisualisaties uit Lean Six Sigma te gebruiken. Of kun je sneller komen tot de bronoorzaken door statistiek toe te passen.

In 3 dagen van Lean Green Belt naar Lean Six Sigma Green Belt

Zoals we eerder al schreven delen Lean en Lean Six Sigma een stukje van het DNA met elkaar. Dat maakt dat je tijdens jouw Green Belt in Lean training al een deel van de Lean Six Sigma Green Belt hebt geleerd. Het is dus verspilling om beide trainingen volledig te volgen. Daarom hebben wij een training ontwikkeld die je de aanvullende kennis en vaardigheden geeft om óók als Lean Six Sigma Green Belt gecertificeerd te worden.

Tijdens deze training slaan we dus de gedeelde elementen tussen Lean en Lean Six Sigma over en daarom kun je met een Lean Green Belt op zak in 3 dagen ook jouw Lean Six Sigma Green Belt halen. Dat betekent dat je als verbeterprofessional voor beide methodes gecertificeerd bent én beschikt over een beter gevulde rugzak. Wil je meer weten over deze training of je direct inschrijven? Lees dan verder via onderstaande button.

Lean Six Sigma voor Lean Green Belts

Meer weten?

Heb je vragen over deze training of wil je weten of jouw Green Belt in Lean training in aanmerking komt als voorbereiding voor deze opleiding? Neem dan contact met ons op via 020 – 345 3015.