Management Drives - sixsigma.nl

Management Drives

Versterk leiderschap door inzicht

Een goede manager weet dat je de drijfveren van mensen niet kunt veranderen. Dit maakt leidinggeven soms tot een uitdaging, want bij drijfveren gaat het er juist om wat mensen écht beweegt. Een goede manager weet welke vorm van leiderschap past bij welke drijfveer. Door bij mensen de belangrijkste drijfveren te motiveren, is hij of zij in staat om het beste uit mensen naar boven te halen en bedrijfsdoelstellingen eerder te bereiken. Klinkt logisch toch? Wij nemen u graag mee in de wereld van Management Drives.

Management-Drives

Management Drives

Vrijwel iedere manager wil niets liever dan:
  • Een optimaal presterend team, waarin een sfeer van optimale samenwerking leidend is.
  • Verlost worden van het voortdurend ‘blussen van brandjes’.
  • Verandertrajecten soepel en met volledige inzet van het gehele team uitvoeren.
  • Volledig zicht hebben op welke leiderschapsstijlen het beste passen bij de mensen in het team.
De drijfverentest en feedbackspiegels van Management Drives zijn uitermate geschikte middelen om bovenstaande wensen te bewerkstelligen. Management Drives gaat er vanuit dat ieder mens bepaalde talenten, vaardigheden en sociale vermogens heeft. Zo is de één sociaal vaardiger dan de ander, terwijl de ander juist weer handiger is. Management Drives helpt om inzichtelijk te krijgen waarom het talent van mensen al dan niet goed uit de verf komt. Het geeft managers niet alleen inzicht in de drijvende kracht van medewerkers, het helpt hen ook bij het bepalen van de impact van individuen op de dynamiek van het team.

De drijfveren binnen Management Drives

Drijfveren worden binnen Management Drives gezien als de schakels tussen wat iemand denkt te gaan doen en wat iemand daadwerkelijk gaat doen. Drijfveren geven richting aan het vermogen van mensen en het team. Een essentiële nuance hierbij is, dat de drijfveren zich enkel richten op het vermogen. Kwaliteit wordt volledig buiten beschouwing gelaten. Management Drives hanteert een model waarin zes drijfveren worden geduid. Voor ieder van deze zes drijfveren zijn zowel de positieve als de negatieve aspecten uiteengezet. De zes drijfveren binnen Management Drives zijn:
  • Geel – de Visionair.
  • Blauw – de Bestuurder.
  • Groen – de People Manager.
  • Rood – de Autoriteit.
  • Oranje – de Ondernemer.
  • Paars – de Nestor.
Door zes overzichtelijke drijfveren te hanteren, is Management Drives een praktisch model, zonder overmatig te simplificeren.