Workshop Lean in het Onderwijs - sixsigma.nl

Workshop Lean in het Onderwijs

Lean voor de Onderwijssector in vogelvlucht. Een korte introductie in de wereld van Lean. Wanneer kunt u de Lean methode toepassen en hoe werkt dat binnen het onderwijs?

Regelmatig organiseert UPD deze kennismakingworkshop van een halve dag. Deze 4 uur durende workshop geeft u een introductie in de achtergrond van Lean. Deze workshop richt zich vervolgens op succesvolle toepassing van Lean in de onderwijssector.

Onderwerpen die de revue passeren zijn:

 • Hoe kan ik onderwijsrendementen verbeteren met Lean (MBObeter, HBObeter, VObeter)?
 • Hoe kan het onderwijsteam gaan verbeteren met behulp van een verbeterbord?
 • Hoe kunnen ondersteunende processen klantgerichter worden ingericht met behulp van Lean (bv. administratie, HR, finance)?
 • Hoe levert Lean een bijdrage aan een permanente verbetercultuur?

Voor wie?

De workshop wordt aangeboden aan iedereen die nader kennis wil maken met de Lean filosofie en de intentie heeft om met Lean aan de slag te gaan binnen de eigen onderwijsinstelling. Nadat u zich heeft ingeschreven wordt u gebeld voor een telefonische intake om zo te bespreken of deze workshop voor u geschikt is.

Door wie?

De introductieworkshop wordt gegeven door een van onze Lean-specialisten met jarenlange en diepgaande ervaring in het onderwijs. Zij hebben hun sporen in de praktijk meer dan verdiend als het gaat om het implementeren van Lean verbeterprogramma’s en het coachen van medewerkers in verbeterprojecten.

Start- en eindtijd

 • 13:00 -17:00 uur

Programma van de kennismakingssessie

 1. Wat is Lean?
 2. Wat is MBObeter / HBObeter / VObeter?
 3. Inrichting en gebruik van verbeterborden (dag- en weekstarts) voor onderwijsteams
 4. Lean voor ondersteunende diensten (bv. administratie, hr, finance)
 5. Hoe levert Lean een bijdrage aan een permanente verbetercultuur?

Kosteloze kennissessie

Deelname aan de kenissessie ‘Lean in het Onderwijs’ ter waarde van € 299,- is GRATIS (maximaal 2 deelnemers per organisatie).

Schrijf u wel even in, want het aantal vrije plaatsen is beperkt. Na inschrijving voor deze workshop heeft u tot twee weken van te voren de tijd om uw aanwezigheid te annuleren, daarna wordt er €75,- p.p. “no-show fee” in rekening gebracht.

Incompany

Neemt u voor de mogelijkheden voor een incompanyworkshop contact met ons op.

Deze opleiding staat momenteel niet gepland, maar kan wel in-company worden gehouden. Meer weten? Bel of mail dan even voor nadere informatie.

 • Contactgegevens