Lean Six Sigma Certificering – IASSC

International Association for Six Sigma Certification

Lean Six Sigma wordt internationaal toegepast. Het kan dus handig zijn om jouw Lean Six Sigma certificering internationaal te laten accrediteren. Wanneer je een opleiding volgt bij UPD kan je jouw opleiding aanvullen met een IASSC certificering.

Deze internationale accreditatie is niet standaard inbegrepen bij de Lean Six Sigma opleidingen. Hieronder lees je hoe de internationale certificering werkt en welke stappen je moet doorlopen om deze te behalen.

Lean Six Sigma certificering door IASSC

LCS

De International Association for Six Sigma Certification is een onafhankelijk instituut dat trainingsprogramma’s van opleiders toetst tegen de Body of Knowledge voor Lean Six Sigma opleidingen. Daarnaast is de kennis en achtergrond van de trainers bepalend voor een accreditatie door het IASSC.

Het IASSC accrediteert op de volgende niveau’s:

Hoe werkt de accreditatie?

Om geaccrediteerd te worden door het IASSC moeten deelnemers een schriftelijk examen afleggen. Hiermee bewijzen ze de kennis te hebben die in lijn zijn met de eisen die gesteld worden door het IASSC.

Het IASSC legt dus primair de nadruk op de theoretische kennis. Tijdens onze Lean Six Sigma opleidingen richten ons zoveel mogelijk op de toepassing in de praktijk. Je krijgt de nodige theoretische kennis zeker aangereikt, maar in onze ervaring weten we dat het handig is om een aparte voorbereiding te doen voor je aan het IASSC examen begint.

De voorbereiding voor het examen doen we 1-op-1. Zo weet jij zeker dat je alle tijd en aandacht krijgt die nodig is om het examen te halen. Dit doen we door middel van coachingsuren. Hoeveel coaching jij nodig hebt, is afhankelijk van jouw kennis en begrip van de theorie. Door middel van een intake kunnen we goed inschatten wat jij precies nodig hebt, neem daarvoor contact met ons op.

Opleiding bij een andere aanbieders

UPD is niet de enige aanbieder van Lean Six Sigma opleidingen. Het kan dus zijn dat jij jouw opleiding bij één van de andere aanbieders gedaan hebt. Ook in dit geval kunnen wij je helpen bij het behalen van jouw IASSC accreditatie. De kwaliteit van opleidingen varieert enorm, dus ook hiervoor zullen we een uitgebreide intake moeten doen om een inschatting te maken van jouw kennisniveau.

Meer weten over onze Lean Six Sigma Certificeringen?

Neem dan contact met ons op via 020-345 3015 of mail naar inschrijven@upd.nl. Wij helpen je graag verder!