Handige Lean en Lean Six Sigma Apps

De tijd dat alle Lean en Lean Six Sigma data werd verzameld en verwerkt op whiteboards en flipcharts is voorbij. In dit digitale tijdperk gaat alles via apps op verschillende devices. Maar ondertussen zijn er zoveel verschillende apps verkrijgbaar dat je door de bomen het bos niet meer ziet. UPD consultant Edward van de Poll heeft hieronder de ‘must-haves’ op een rijtje gezet.

LeanAnalysis (Gratis)

Deze App helpt u bij het maken van verschillende analyses die u gebruikt in uw dagelijkse werk. Denk hierbij aan Takt Time calculaties en Multi Moment Opnames. Deze App is alleen beschikbaar voor iOS.

Lean Six Sigma Coach (Betaalde versie)

De Lean Six Sigma Coach biedt Lean Six Sigma kennis, de methodologie en geselecteerde instrumenten in het Engels en Duits. De applicatie is gemaakt voor procesmanagers, projectleiders en beleidsmakers die zich richten op het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

ASQ Six Sigma Green and Black Belt (Betaalde versie)

Deze app biedt de mogelijkheid om de examens voor de Green Belt en Black Belt voor Lean Six Sigma en Six Sigma te maken op ASQ niveau.

Unit Convert (Gratis)

De App zet moeiteloos alle data om in andere eenheden, de compleetheid van deze App maakt het een onmisbare tool. De app is enkel beschikbaar voor iOS.

Lean Pocket Coach (Gratis)

De Lean Pocket Coach van Triodin helpt u bij het in de praktijk toepassen van de Lean principes en tools om verspillingen in uw bedrijfsprocessen te elimineren.

Bell Curves (Gratis)

De Bell Curves App geeft u de mogelijkheid om op basis van geuploade CSV bestanden, Bell Curves te maken. Deze app is alleen beschikbaar voor iOS.

De Apps van Lean en Lean Six Sigma practitioners

Bovenstaande apps zijn geselecteerd door consultants van UPD. Een rondvraag bij ervaren Lean en Lean Six Sigma practitioners levert nog een aantal interessante Apps op, welke hieronder zijn weergegeven.

Lean Manufacturing App (Betaalde versie)

Een handige App die ondersteunt bij het implementeren van Lean binnen uw organisatie. Deze App is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde practitioners.

Kanban Planning (Gratis)

De KanbanDroid berekent het aantal benodigde kanbans voor een Just-in-Time delivery en is zo een handige tool voor iedere practitioner.