Junior Scrum Master

Op zoek naar een young professional met agile skills? Dan is een junior scrum master misschien de oplossing. Een junior scrum master beschikt over alle benodige kennis en vaardigheden om een scrumsessie goed te kunnen begeleiden en uitgangspunten  van agile / scrum helder over te brengen. Bij ons heeft een junior scrum master naast de theoretische kennis altijd een basis in de praktijk. Daarnaast is er bewustzijn ontwikkeld op het gebied van teamrollen middels Belbin om ook de dynamiek tussen de deelnemers in een scrumteam te kunnen interpreteren en hierin waarde toe te voegen.

Wanneer zet je een Junior Scrum Master in?

Wij zien in de praktijk 3 verschillende scenario’s waarin de meeste bedrijven gebruik maken van een junior scrum master:
  • een eerste kennismaking met scrum binnen een bedrijf;
  • als onderdeel van een grotere groep die met scrum / agile bezig is;
  • een duidelijk afgekaderd project dat op basis van scrum gemanaged dient te worden.
junior scrum master

De onderliggende doelstellingen

De aanleiding voor het inzetten van scrum ligt vaak op vergelijkbare thema’s. Er kan behoefte zijn aan wendbaarheid in zowel de organisatie als in de reactie op de marktomstandigheden. Een doelstelling tot het vergroten van de concurrentiekracht vormt ook vaak een aanleiding. Daarnaast zorgt scrum voor empowerment van de mensen. Zodra je zelf wel eens hebt ervaren hoe het is om onderdeel van een goedlopend scrumteam te zijn, wil je nooit meer anders. Je maakt binnen zeer korte tijd veel snelheid en blijft wendbaar als team. Eigenlijk is het allemaal zo logisch dat je je afvraagt waarom je niet eerder begonnen bent om op deze manier te werken. Wil je ook met scrum aan de slag of heb je behoefte aan een extra junior scrum master? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met je op. Eerder behoefte aan de inzet van een meer ervaren professional op interim basis? Lees dan hier verder: interim scrum master
  • Stap 1 › Stap 2 › Stap 3


    Vul tot slot onderstaande vragen in. Hierna ontvang je advies over de opleiding die het best aansluit bij jouw situatie.