UPD certificeringsprogramma

voor Lean en Lean Six Sigma

In Nederland is UPD de grootste certificerende instantie van Lean en Lean Six Sigma Green Belts, Black Belts en Master Black Belts. Jaarlijks leiden we meer dan 3500 cursisten op via zowel de open opleidingen als de incompany opleidingen bij onze cliënten.

Omdat wij beseffen dat voor sommige klanten niet alleen een marktconforme, maar ook een internationaal erkende certificering belangrijk is, kunnen wij u naast onze eigen UPD certificering ook begeleiden bij deelname aan onafhankelijk getoetste certificeringprogramma’s van:

  • de International Association for Six Sigma Certification (IASSC);
  • het Lean Competence System (LCS) van Cardiff University.

IASSC certificering voor Lean Six Sigma Belts

De International Association for Six Sigma Certification is een onafhankelijk instituut dat trainingsprogramma’s van opleiders toetst tegen de Body of Knowledge voor Lean Six Sigma opleidingen. Daarnaast is de kennis en achtergrond van de trainers bepalend voor een accreditatie door het IASSC.

Hoe werkt een IASSC Certificering?

Wij beschikken over de kennis en ervaring om cursisten succesvol te begeleiden naar het IASSC examen.

Deze begeleiding bestaat uit coaching in de vorm van een strippenkaart. Afhankelijk van het IASSC examen dat u wilt afleggen kunnen wij u adviseren hoeveel begeleiding u nodig heeft. De IASSC certificering is beschikbaar voor iedereen die één van de volgende opleidingen heeft gedaan:

LCS Certificering voor Lean Belts

UPD is door Cardiff University geaccrediteerd om Lean certificeringen toe te kennen volgens het Lean Competence System (LCS). Het Lean Competency System is een internationaal gerenommeerd framework voor training en praktijkervaring. Cardiff en het aan LCS gekoppelde leancompetency.org hebben een leidende positie in de wereld op het gebied van onderzoek en educatie in innovatie en toepassing van Lean in diverse sectoren.

Hoe werkt een LCS Certificering?

Als geaccrediteerde organisatie kunnen wij onze cursisten voorzien van een LCS accreditatie. Deze accreditatie kan plaatsvinden op 3 niveaus:

  • LCS 1a. Hiervoor moet u een Lean Yellow Belt training hebben gevolgd.
  • LCS 1c. Hiervoor moet u de 6-daagse Green Belt in Lean Training hebben voltooid. Om de LCS certificering te verkrijgen dient deze opleiding aangevuld te worden met 2 dagen DMAIC Overview en een praktijkcertificering.
  • LCS 2a/b. Hiervoor moet u de 14-daagse Black Belt in Lean Training hebben voltooid. Om de LCS certificering te verkrijgen dient deze opleiding aangevuld te worden met 2 dagen DMAIC Overview en een praktijkcertificering.

Meer weten over de Lean en Lean Six Sigma Certificeringen?

Neem dan contact met ons op via 020-345 3015 of mail naar info@sixsigma.nl. Wij helpen u graag verder!